Reseptejä Demi-glace kastikepohjaan. Ohjeet perinteisille punajuuri-jauhelihakastikeelle ja siskonmakkarakastikkeelle. Siitä sitten kokkailemaan ja nautiskelemaan lihaisasta, herkullisesta soossista!

Punajuuri-jauhelihakastike

Ainekset

4 annosta

3 kpl punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä

11/2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
4 dl Demi-glacea

1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa (nauta, possu,
karitsa, riista, broileri)
½ tl suolaa

Pottuvoi:
1 kg puikulaperunoita kuorittuna
vettä
suolaa

50 g voita

2 dl kuumaa täysmaitoa tai perunoiden keitinlientä

Valmistus

noin 40 min

Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna laakeapohjaisessa kattilassa öljy. Kuullota siinä punajuuret ja sipuli. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.

Lisää demi-glace ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä.

Ruskista jauheliha kahdessa erässä kuumalla pannulla ja mausta suolalla. Lisää jauheliha punajuurten joukkoon ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Nauti pottuvoin kera.

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen.

Lisää voi pieninä kuutioina ja soseuta perunat perunasurvimella. Mausta suolalla ja lisää lämmitettyä maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptejä Demi-glace kastikepohjaan. Ohjeet perinteisille punajuuri-jauhelihakastikeelle ja siskonmakkarakastikkeelle. Siitä sitten kokkailemaan ja nautiskelemaan lihaisasta, herkullisesta soossista!

Siskonmakkarakastike

Ainekset

4 annosta

1 rkl öljyä
1 sipuli
200 g ruskeita herkkusieniä tai
muita tuoreita sieniä
pieni pala chiliä

2 rkl tomaattipyreetä
½ tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria

1 rkl Dijon-sinappia
5 dl Demi-glacea

400 g siskonmakkaroita
1 rkl öljyä

Valmistus

noin 30 min

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna sienet ja chili.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit, sienet ja chili.

Lisää tomaattipyree, suola sekä pippuri ja anna kiehahtaa. Lisää sinappi ja demi-glace.

Hauduta kastiketta 5 minuuttia.

Purista siskonmakkaroista nokareita pannulle ja ruskista ne öljyssä.
Lisää kastikkeeseen ja tarkista maku.

Nauti pastan, riisin, muusin tai parsakaalimuusin kera.