Possu-ramen

Ainekset

4 annosta

2 rkl seesamöljyä
1 1/2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
pieni bataatti
1 l Ramenlientä

100 g pinaattia tai pak choita

4 kananmunaa
170 g pekonia

paahdettua sipulia

Valmistus

noin 30 min

Kuori ja hienonna inkivääri, valkosipuli ja bataatti.

Kuullota öljyssä inkivääri, valkosipuli ja bataatti. Lisää ramenliemi ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes bataatti on kypsää. Lisää pinaatti tai pak choin lehtiä ja anna hautua kannen alla.

Keitä kananmunia 6 minuuttia, jäähdytä ja kuori.

Säädä uuni 220 asteeseen.

Puolita pekoniviipaleet ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti uuniin, paahda pekoneita uunissa noin 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.

Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin ja kauho keittoa päälle.
Nosta päälle rapeat pekonit ja puolitetut kananmunat. Ripottele pinnalle runsaasti paahdettua sipulia ja nauti. Voit halutessasi vielä viimeistellä ruoan seesamöljyllä.

VINKKI:

Voit käyttää rameniin myös kypsää nyhtöpossua tai Vuolu porsaanfileetä.

Voit tarjota kuuman liemen, lisäkkeet ja tuliset mausteet erikseen. Näin kaikki voivat sekoittaa kulhoon haluamansa maut.