Mikä ihmeen Ö?

Alettiin täällä Liperin Ylämyllyllä keittelemään liemiä ja kastikkeita muutaman ammatti-ihmisen käsin. No sitten kun maistettiin, niin tulihan näistä ihan hämmentävän hyviä. Oltiin itsekin ihan öönä.

Ö Tuotteet

Sooci-yhtiön pienen keittämön hämmentävän hyvät liemet ja kastikepohjat on valmistettu pääsääntöisesti tuoreista lähiseudun raaka-aineista.

Haluamme vastata suomalaisen ravintolakeittiön laatuvaatimuksiin ja tarpeisiin. Käytimme runsaasti aikaa tuotekehitykseen ja kuuntelimme kotimaan parhaiden keittiömestareiden ajatuksia ja vinkkejä. Pitkällä kokemuksella ja tämän päivän ideoilla ja opeilla syntyivät hämmentävän hyvät, täyteläiset liemet sekä kastikepohjat.

Lataa pdf-esite

sesonki lähiruoka raaka-aineet
kasvisliemi

Ö Kasvisliemi 1 L

Raikas lähialueen kasviksista keitetty kasvisliemi joka sopii monenlaiseen kokkailuun. Pataan laitettiin tuoretta sipulia, porkkanaa, palsternakka, fenkolia ja purjoa. Aateloitiin keitettäessä herkkutatilla ja maustettiin lipstikalla, timjamilla & mustapippurilla. Tuli muuten hyvä! Liemi toimii parhaiten erilaisten risottojen pohjana sekä erilaisten kasvis- tai lihapohjaisten patojen ja keittojen rakennusaineena.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu monipuoliseen sekä kunnianhimoiseen keittämiseen.

kasvisliemi
Demi-glace Premium

Ö Demi-Glace Premium 1 L

Tässä on meidän lippulaivatuote. Huolella valitut lihaisat kotimaiset naudanluut paahdetaan uunissa yhdessä paikallisten juuresten kanssa. Paahdetut luut ja juurekset laitetaan kattilaan ja keitetään oikeaoppisesti pitkään ja hymyillen. Valmista lientä haihdutellaan vähintään puolet jotta sen maku olisi tiivis ja täyteläinen. Maistettaessa kitalaessa tuntuu, että kollageenia on ja sitä siihen halutaan! Demi-Glace Premium kastikepohja antaa sinulle rajattomat mahdollisuudet työstää huipputason kastikkeet.

Tuote on laktoositon, gluteeniton ja sisältää ainoastaan luontaisen natriumin, eikä siihen ole lisätty suolaa.

Kalaliemi

Ö Kalaliemi 1 L

Keiteltiin tuoreista kirjolohenruodoista klassinen kalaliemi. Ruodot toimitetaan meille ilman kiduksia ja tämä tunnetusti takaa laadukkaan lopputuloksen. Kattilaan laitetaan myös aavistus tuoretta sipulia, purjosipulia ja fenkolia. Suolaakin laitetaan vaan sen verran, että loppukäyttäjällä on vapaus säätää keittiössä haluamallaan filosofialla. Oiva tuote esimerkiksi lohikeiton pohjaksi!

Kalaliemi
Järvikala liemi

Ö Järvikalaliemi 1 L

Ollaan täällä Itä-Suomessa pitkään pohdittu, että meidän kyllä pitäisi keittää kotimaisista ja paikallisista kalanruodoista laadukas kalaliemi. Otettiin yhteyttä paikalliseen kalatoimijaan ja kysyimme olisiko saatavilla tuoreita käsin fileoitujen järvikalojen ruotoja ja päitä. Ja olihan niitä, ja vieläpä aivan tässä Liperissä meidän keittämön nurkilla! Aikaisemmin hävitykseen päätyneet kalanruodot pystytään nyt hyödyntämään ja tämä jos mikä lämmittää meidän mieltä. Todettiin sitten kuinka onnekkaita ollaan, että saatiin laittaa kattiloihin Pohjois-Karjalan alueen vesistä kalastettujen kuhan ja hauen tuoreet ruodot päineen.

Paahdettu kanaliemi

Ö Paahdettu kanaliemi 1 L

Modernin keittiön lempiliemi. Siinä on hyvin paahdetut broiskun rungot ja siivet sekä keltasipulia.
Maku on hienostunut, pehmeä ja just oikea.
Käytä perusliemenä, redusoi kastikkeeksi tai lorauta risottoon. Tätä ilman kun ei oikein pärjää.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

Paahdettu kanaliemi
Paahdettu juuresliemi vegaaninen

Ö Paahdettu juuresliemi 1 L

No nyt on liemi, joka täyttää huippukeittiönkin toiveet.
Tehty lähiseudun kasviksista ja passaa myös vegaaniruokiin.
Mahtavaa makua täydentää hitaasti paahdettu sipuli ja herkkutatti. Väriltään kaunis, käytöltään kaikkipuolinen.
Saa jatkojalostaa haluamallaan tavalla.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

paahdettu lihaliemi

Ö Paahdettu lihaliemi 1 L

Tehty tuoreista huolella paahdetuista lihaisista luista. Sitten karamellisoitiin sipulit ja lisättiin lähiseudun juureksia. Tuli voimakas, paahteinen ja vielä kauniin värinen liemi. Kelpaa käytellä paremmissakin keittoloissa.
Jos teet glacen tai kastikkeen, keitä vaan kasaan niin a vot.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

paahdettu lihaliemi
Ramenliemi

Ö Ramenliemi 1 L

Täyteläinen ramenliemi kanasta ja possusta.
Maultaan täyttävä, aromaattinen ja mukavasti lämmittävä.
Just sellainen kuin pitää. Ei kaipaa erityistä viimeistelyä, lämmität vaan niin pääset heti kiinni oikeisiin Aasian aistintoihin.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,6 %

riista liemi

Ö Villiriistaliemi 1 L

Ihan hirveä. Ja saksanhirveä. Sitten tarkkaan harkittu määrä juureksia, karamellisoitua sipulia ja herkkutatteja.
Tulipa harvinaisen hienostunut liemi näinkin villeistä aineksista. Toimii muuten erittäin hyvin klassisena alkuruokana.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

riista liemi
sieniliemi

Ö Sieniliemi 1 L

Sienilientä lähdettiin miettimään… kysyttiinpä reseptiä Vottosen Eerolta. Laitettiin runsaasti tuoreita herkkusieniä, kuivattuja herkkutatteja, kantarelleja, suppilovahveroita ja timjamia. Tähänkin liemeen lisättiin harkitusti suolaa.

Siitähän tulikin hieno liemi, täynnä umamia ja on kauniin tumma ja kirkas.

Niputa lientä mielesi mukaan, vähän tai paljon. Käytä alkuruokiin, risottoihin, kastikkeisiin, muhennoksiin… sopii siis kaikkeen, ja on muuten ihan täydellistä.

demi-glace kastikepohja

Ö Demi-glace 1 L

Otettiin meidän valmiiksi mahtava Paahdettu lihaliemi ja alettiin haihduttaa. Lisättiin valkoviini ja muut tärkeät mausteet. Ei mitään turhaa kuitenkaan. Siitä tuli sitten lihaisa ja täyteläinen kastikepohja, jossa on syvän ruskea väri ja kaunis kiilto.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,41 %

demi-glace kastikepohja
Sauce Espagnole

Ö Sauce Espagnole 1 L

Keitettiin tämä klassinen ranskalainen Sauce Espagnole, Sooci -yhtiön tapaan. Käytettiin upean täyteläistä paahdettua lihalientä, runsaasti tiivistettyä punaviiniä, ja maltillisesti parasta mahdollista ja raikasta tomaattipyreetä. Hämmennyttiin taas, kun maistettiin miten lihaisan täyteläinen ja pehmeän makuinen tästä Espagnolesta tuli. Suoranainen klassikko.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,85 %

punaviinikastike

Ö Punaviinikastike 1 L

Kaikkien liharuokien kanssa maistuva punkkusoosi on edelleen ravintoloiden suosikkikastike. Me soocilaiset kehiteltiin täällä keittämöllä käyttövalmis punkkusoosi, joka maistuu aidosti lihalle ja hyvälle punaviinille. Punaviinikastikkeen perusta on meidän valmiiksi mahtava paahdettu lihaliemi. Aateloimme lopuksi tämän hienostuneen, täyteläisen punkkusoosin timjamilla ja mustapippurilla, kuten kuuluukin tehdä.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 1,00 %

punaviinikastike
kermainen vaalea kastikepohja

Kermainen vaalea kastikepohja 1 L

Ihan jotain uutta kiireisiin keittiöihin. Käyttövalmis, edullinen ja monipuolinen kastikepohja sellaisenaan, tai ohennettuna kasvisliemellä. Tämä on aidolla kotimaisella kermalla viimeistelty kastikepohja, jossa on juuston ja sienen tuomaa umamia ja täyteläisyyttä. Soveltuu monipuoliseen käyttöön; noutopöydät, kokouslounaat ja -päivälliset. Kelpo kastike myös tilausruokailuihin ja a’la carte -annoksiin. Kokeilepa vaikka lasagnen tekoon tai Carbonara pastakastikkeeksi.

Laktoositon, gluteeniton, ei sisällä kananmunaa.

paahteinen tumma kastikepohja

Paahteinen tumma kastikepohja 1 L

Ihan jotain uutta kiireisiin keittiöihin. Käyttövalmis, edullinen ja monipuolinen kastikepohja. Täyteläinen ja lihaisa maku saa viimeistelyn pienestä määrästä juureksia. Lisättiin vielä vähän rosmariinia ja herkkusieniä, jotka tuovat umamia hienostuneeseen ja täyteläiseen makuun.
Kastikepohjan lihaisa maku korostaa ja täydentää naudanliha-, porsaanliha-, lintu- ja riistaruokia. Erinomainen kastikepohja eri tyylisiin pataruokiin ja muhennoksiin. Syntyyhän tästä kastikepohjasta myös helposti vaikkapa punaviinikastike tai kermaisa tumma sienikastike.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.

paahteinen tumma kastikepohja