SOOCI liemet ja kastikkeet

Alettiin täällä Liperin Ylämyllyllä keittelemään liemiä ja kastikkeita muutaman ammatti-ihmisen käsin. No sitten kun maistettiin, niin tulihan näistä ihan hämmentävän hyviä.

Tuotteet

Soocin pienen keittämön hämmentävän hyvät liemet ja kastikepohjat on valmistettu pääsääntöisesti tuoreista lähiseudun raaka-aineista.

Haluamme vastata suomalaisen ravintolakeittiön laatuvaatimuksiin ja tarpeisiin. Käytimme runsaasti aikaa tuotekehitykseen ja kuuntelimme kotimaan parhaiden keittiömestareiden ajatuksia ja vinkkejä. Pitkällä kokemuksella ja tämän päivän ideoilla ja opeilla syntyivät hämmentävän hyvät, täyteläiset liemet sekä kastikepohjat.

sesonki lähiruoka raaka-aineet

Paahdettu kanaliemi 1 L

Modernin keittiön lempiliemi. Siinä on hyvin paahdetut broiskun rungot ja siivet sekä keltasipulia.
Maku on hienostunut, pehmeä ja just oikea.
Käytä perusliemenä, redusoi kastikkeeksi tai lorauta risottoon. Tätä ilman kun ei oikein pärjää.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

Paahdettu juuresliemi 1 L

No nyt on liemi, joka täyttää huippukeittiönkin toiveet.
Tehty lähiseudun kasviksista ja passaa myös vegaaniruokiin.
Mahtavaa makua täydentää hitaasti paahdettu sipuli ja herkkutatti. Väriltään kaunis, käytöltään kaikkipuolinen.
Saa jatkojalostaa haluamallaan tavalla.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

Paahdettu lihaliemi 1 L

Tehty tuoreista huolella paahdetuista lihaisista luista. Sitten karamellisoitiin sipulit ja lisättiin lähiseudun juureksia. Tuli voimakas, paahteinen ja vielä kauniin värinen liemi. Kelpaa käytellä paremmissakin keittoloissa.
Jos teet glacen tai kastikkeen, keitä vaan kasaan niin a vot.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

Ramenliemi 1 L

Täyteläinen ramenliemi kanasta ja possusta.
Maultaan täyttävä, aromaattinen ja mukavasti lämmittävä.
Just sellainen kuin pitää. Ei kaipaa erityistä viimeistelyä, lämmität vaan niin pääset heti kiinni oikeisiin Aasian aistintoihin.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,6 %

Demi-glace 1 L

Otettiin meidän valmiiksi mahtava Paahdettu lihaliemi ja alettiin haihduttaa. Lisättiin valkoviini ja muut tärkeät mausteet. Ei mitään turhaa kuitenkaan. Siitä tuli sitten lihaisa ja täyteläinen kastikepohja, jossa on syvän ruskea väri ja kaunis kiilto.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,41 %

Sauce Espagnole 1 L

Keitettiin tämä klassinen ranskalainen Sauce Espagnole, Sooci -yhtiön tapaan. Käytettiin upean täyteläistä paahdettua lihalientä, runsaasti tiivistettyä punaviiniä, ja maltillisesti parasta mahdollista ja raikasta tomaattipyreetä. Hämmennyttiin taas, kun maistettiin miten lihaisan täyteläinen ja pehmeän makuinen tästä Espagnolesta tuli. Suoranainen klassikko.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,85 %

Punaviinikastike 1 L

Kaikkien liharuokien kanssa maistuva punkkusoosi on edelleen ravintoloiden suosikkikastike. Me soocilaiset kehiteltiin täällä keittämöllä käyttövalmis punkkusoosi, joka maistuu aidosti lihalle ja hyvälle punaviinille. Punaviinikastikkeen perusta on meidän valmiiksi mahtava paahdettu lihaliemi. Aateloimme lopuksi tämän hienostuneen, täyteläisen punkkusoosin timjamilla ja mustapippurilla, kuten kuuluukin tehdä.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 1,00 %

Kermainen vaalea kastikepohja 1 L

Ihan jotain uutta kiireisiin keittiöihin. Käyttövalmis, edullinen ja monipuolinen kastikepohja sellaisenaan, tai ohennettuna kasvisliemellä. Tämä on aidolla kotimaisella kermalla viimeistelty kastikepohja, jossa on juuston ja sienen tuomaa umamia ja täyteläisyyttä. Soveltuu monipuoliseen käyttöön; noutopöydät, kokouslounaat ja -päivälliset. Kelpo kastike myös tilausruokailuihin ja a’la carte -annoksiin. Kokeilepa vaikka lasagnen tekoon tai Carbonara pastakastikkeeksi.

Laktoositon, gluteeniton, ei sisällä kananmunaa.

Paahteinen tumma kastikepohja 1 L

Ihan jotain uutta kiireisiin keittiöihin. Käyttövalmis, edullinen ja monipuolinen kastikepohja. Täyteläinen ja lihaisa maku saa viimeistelyn pienestä määrästä juureksia. Lisättiin vielä vähän rosmariinia ja herkkusieniä, jotka tuovat umamia hienostuneeseen ja täyteläiseen makuun.
Kastikepohjan lihaisa maku korostaa ja täydentää naudanliha-, porsaanliha-, lintu- ja riistaruokia. Erinomainen kastikepohja eri tyylisiin pataruokiin ja muhennoksiin. Syntyyhän tästä kastikepohjasta myös helposti vaikkapa punaviinikastike tai kermaisa tumma sienikastike.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.