Mikä ihmeen Ö?

Alettiin täällä Liperin Ylämyllyllä keittelemään liemiä ja kastikkeita muutaman ammatti-ihmisen käsin. No sitten kun maistettiin, niin tulihan näistä ihan hämmentävän hyviä. Oltiin itsekin ihan öönä.

Ö Tuotteet

Sooci-yhtiön pienen keittämön hämmentävän hyvät liemet ja kastikepohjat on valmistettu pääsääntöisesti tuoreista lähiseudun raaka-aineista.

Haluamme vastata suomalaisen ravintolakeittiön laatuvaatimuksiin ja tarpeisiin. Käytimme runsaasti aikaa tuotekehitykseen ja kuuntelimme kotimaan parhaiden keittiömestareiden ajatuksia ja vinkkejä. Pitkällä kokemuksella ja tämän päivän ideoilla ja opeilla syntyivät hämmentävän hyvät puhtaat, täyteläiset liemet sekä kastikepohjat.

sesonki lähiruoka raaka-aineet
luomu kanaliemi

Luomu Kanaliemi 1 L

Tämä todella maistuu kanaliemelle ja niinhän sen pitikin. Laitettiin pataan luomuna reilusti broiskun rankaa, kanaa, keltasipulia, purjoa, herkkusieniä ja vähän mausteita. Syntyi raikas ja herkullinen liemi, joka sopii vaikka mihin.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

luomu kanaliemi
Paahdettu kanaliemi

Ö Paahdettu kanaliemi 1 L

Modernin keittiön lempiliemi. Siinä on hyvin paahdetut broiskun rungot ja siivet sekä keltasipulia.
Maku on hienostunut, pehmeä ja just oikea.
Käytä perusliemenä, redusoi kastikkeeksi tai lorauta risottoon. Tätä ilman kun ei oikein pärjää.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

Paahdettu juuresliemi vegaaninen

Ö Paahdettu juuresliemi 1 L

No nyt on liemi, joka täyttää huippukeittiönkin toiveet.
Tehty lähiseudun kasviksista ja passaa myös vegaaniruokiin.
Mahtavaa makua täydentää hitaasti paahdettu sipuli ja herkkutatti. Väriltään kaunis, käytöltään kaikkipuolinen.
Saa jatkojalostaa haluamallaan tavalla.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

Paahdettu juuresliemi vegaaninen
paahdettu lihaliemi

Ö Paahdettu lihaliemi 1 L

Tehty suomalaisesta lihasta ja luista. Sitten karamellisoitiin sipulit ja lisättiin lähiseudun juureksia. Tuli voimakas, paahteinen ja vielä kauniin värinen liemi. Kelpaa käytellä paremmissakin keittoloissa.
Jos teet glacen tai kastikkeen, keitä vaan kasaan niin a vot.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

Ramenliemi

Ö Ramenliemi 1 L

Täyteläinen ramenliemi kanasta ja possusta.
Maultaan täyttävä, aromaattinen ja mukavasti lämmittävä.
Just sellainen kuin pitää. Ei kaipaa erityistä viimeistelyä, lämmität vaan niin pääset heti kiinni oikeisiin Aasian aistintoihin.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,6 %

Ramenliemi
vegaaninen ramenliemi

Ö Vegeramenliemi 1 L

Täyteläinen ja lämmittävä Vegeramenliemi on huolella keitetty lähiseudun juureksista, aromaattisista kasviksista ja yrteistä.

Ihan jotain uutta hienostunutta makua kasvisruokiin ja keittoihin. Just sellainen kuin pitää, myös Aasian aistintoihin. Eipä kaipaa erityistä viimeistelyä, lämmität vain.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,6 %

riista liemi

Ö Villiriistaliemi 1 L

Ihan hirveä. Ja saksanhirveä. Sitten tarkkaan harkittu määrä juureksia, karamellisoitua sipulia ja herkkutatteja.
Tulipa harvinaisen hienostunut liemi näinkin villeistä aineksista. Toimii muuten erittäin hyvin klassisena alkuruokana.

Liemi on vähäsuolainen ja siksi soveltuu mainiosti monipuoliseen jatkojalostukseen.

riista liemi
sieniliemi

Ö Sieniliemi 1 L

Sienilientä lähdettiin miettimään… kysyttiinpä reseptiä Vottosen Eerolta. Laitettiin runsaasti tuoreita herkkusieniä, kuivattuja herkkutatteja, kantarelleja, suppilovahveroita ja timjamia. Tähänkin liemeen lisättiin harkitusti suolaa.

Siitähän tulikin hieno liemi, täynnä umamia ja on kauniin tumma ja kirkas.

Niputa lientä mielesi mukaan, vähän tai paljon. Käytä alkuruokiin, risottoihin, kastikkeisiin, muhennoksiin… sopii siis kaikkeen, ja on muuten ihan täydellistä.

demi-glace kastikepohja

Ö Demi-glace 1 L

Otettiin meidän valmiiksi mahtava Paahdettu lihaliemi ja alettiin haihduttaa. Lisättiin valkoviini ja muut tärkeät mausteet. Ei mitään turhaa kuitenkaan. Siitä tuli sitten puhdas, lihaisa ja täyteläinen kastikepohja, jossa on syvän ruskea väri ja kaunis kiilto.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,41 %

demi-glace kastikepohja
Vege demi-glace käyttövalmis kastike

Ö Vege Demi-glace 1 L

Keitelty meidän Paahdetusta juuresliemestä ja maustettu harkiten täyteläisen raikkaaksi kastikepohjaksi. Tosi monipuolinen joka keittiön peruskastike eli passaa hyvin vähän mihin vaan: liha- ja vegaaniruokiin sekä à la carte -paikoista catering-hommiin.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,41 %

Sauce Espagnole

Ö Sauce Espagnole 1 L

Keitettiin tämä klassinen ranskalainen Sauce Espagnole, Sooci -yhtiön tapaan. Käytettiin upean täyteläistä paahdettua lihalientä, runsaasti tiivistettyä punaviiniä, ja maltillisesti parasta mahdollista ja raikasta tomaattipyreetä. Hämmennyttiin taas, kun maistettiin miten lihaisan täyteläinen ja pehmeän makuinen tästä Espagnolesta tuli. Suoranainen klassikko.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,85 %

Sauce Espagnole
punaviinikastike

Ö Punaviinikastike 1 L

Kaikkien liharuokien kanssa maistuva punkkusoosi on edelleen ravintoloiden suosikkikastike. Me soocilaiset kehiteltiin täällä keittämöllä käyttövalmis punkkusoosi, joka maistuu aidosti lihalle ja hyvälle punaviinille. Punaviinikastikkeen perusta on meidän valmiiksi mahtava paahdettu lihaliemi. Aateloimme lopuksi tämän hienostuneen, täyteläisen punkkusoosin timjamilla ja mustapippurilla, kuten kuuluukin tehdä.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 1,00 %

kanakerma käyttövalmis kastike

Ö Kanakerma 1 L

Vottosen Eeron ideoima hienostunut kastikepohja. Haihdutettiin omaa kanalientä, että saatiin oikein intensiiviset meiningit. Loraus kermaa niin tulikin uskomattoman täyteläinen maku. Mausteina vaan ne ihan välttämättömät. Tulee hyvät keitot ja kastikkeet mereneläville, kasviksille, lihalle ja sille kanalle.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,5 %

kanakerma käyttövalmis kastike
kermainen vaalea kastikepohja

Kermainen vaalea kastikepohja 1 L

Ihan jotain uutta kiireisiin keittiöihin. Käyttövalmis, edullinen ja monipuolinen kastikepohja sellaisenaan, tai ohennettuna kasvisliemellä. Tämä on puhtaan makuinen, aidolla kotimaisella kermalla viimeistelty kastikepohja, jossa on juuston ja sienen tuomaa umamia ja täyteläisyyttä. Soveltuu monipuoliseen käyttöön; noutopöydät, kokouslounaat ja -päivälliset. Kelpo kastike myös tilausruokailuihin ja a’la carte -annoksiin. Kokeilepa vaikka lasagnen tekoon tai Carbonara pastakastikkeeksi.

Laktoositon, gluteeniton, ei sisällä kananmunaa.

paahteinen tumma kastikepohja

Paahteinen tumma kastikepohja 1 L

Ihan jotain uutta kiireisiin keittiöihin. Käyttövalmis, edullinen ja monipuolinen kastikepohja. Täyteläinen, lihaisa ja puhdas maku saa viimeistelyn pienestä määrästä juureksia. Lisättiin vielä vähän rosmariinia ja herkkusieniä, jotka tuovat umamia hienostuneeseen ja täyteläiseen makuun.
Kastikepohjan puhdas, lihaisa maku korostaa ja täydentää naudanliha-, porsaanliha-, lintu- ja riistaruokia. Erinomainen kastikepohja eri tyylisiin pataruokiin ja muhennoksiin. Syntyyhän tästä kastikepohjasta myös helposti vaikkapa punaviinikastike tai kermaisa tumma sienikastike.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.

paahteinen tumma kastikepohja