Reseptejä maukkaasta ramenliemestä. Ohjeet kanapoika-ramenille ja possu-ramenille. Kyllä maistuu nuudelit!

Kananpoika-ramen

Ainekset

4 annosta

400 g kananpojan rintafileetä
½ tl suolaa
1 tl currymausteseosta
1 rkl öljyä

2 kananmunaa

punaista tuoretta chiliä maun
mukaan
pala inkivääriä
2–3 valkosipulinkynttä
pieni kukkakaali
4 lehteä kiinankaalia tai valkokaalia
1 l Ramenlientä

200 g nuudelia

Valmistus

noin 30 min

Ota broilerit huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Mausta suolalla ja currymausteseoksella. Paista paistinpannulla keskilämmöllä rintafileet kypsiksi. Varo ylikypsentämistä.

Keitä kananmunia 6 minuuttia, jäähdytä ja kuori.

Hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Lohko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kiinankaalin tai valkokaalin lehdet.

Kuullota öljyssä chili, inkivääri, valkosipuli, kukkakaali ja kaali. Lisää ramenliemi ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kaalit ovat melkein kypsiä. Lisää suolaa maun mukaan ja tarkista maku.

Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin. Leikkaa rintafileet viipaleiksi ja puolita kananmunat. Asettele rintafileet ja kananmunan puolikkaat päälle. Kauho kiehuvaa lientä päälle. Ripottele pinnalle runsaasti seesaminsiemeniä ja nauti.

VINKKI

Kaupasta saa myös valmiina kypsää kananfileetä. Rameniin sopii hyvin esimerkiksi Vuolu kanafileesiivut.

Voit tarjota kuuman liemen, lisäkkeet ja tuliset mausteet erikseen. Näin kaikki voivat sekoittaa kulhoon haluamansa maut.

Reseptejä maukkaasta ramenliemestä. Ohjeet kanapoika-ramenille ja possu-ramenille. Kyllä maistuu nuudelit!

Possu-ramen

Ainekset

4 annosta

2 rkl seesamöljyä
1 1/2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
pieni bataatti
1 l Ramenlientä

100 g pinaattia tai pak choita

4 kananmunaa
170 g pekonia

paahdettua sipulia

Valmistus

noin 30 min

Kuori ja hienonna inkivääri, valkosipuli ja bataatti.

Kuullota öljyssä inkivääri, valkosipuli ja bataatti. Lisää ramenliemi ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes bataatti on kypsää. Lisää pinaatti tai pak choin lehtiä ja anna hautua kannen alla.

Keitä kananmunia 6 minuuttia, jäähdytä ja kuori.

Säädä uuni 220 asteeseen.

Puolita pekoniviipaleet ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti uuniin, paahda pekoneita uunissa noin 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.

Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin ja kauho keittoa päälle.
Nosta päälle rapeat pekonit ja puolitetut kananmunat. Ripottele pinnalle runsaasti paahdettua sipulia ja nauti. Voit halutessasi vielä viimeistellä ruoan seesamöljyllä.

VINKKI:

Voit käyttää rameniin myös kypsää nyhtöpossua tai Vuolu porsaanfileetä.

Voit tarjota kuuman liemen, lisäkkeet ja tuliset mausteet erikseen. Näin kaikki voivat sekoittaa kulhoon haluamansa maut.