Kananpoika-ramen

Ainekset

4 annosta

400 g kananpojan rintafileetä
½ tl suolaa
1 tl currymausteseosta
1 rkl öljyä

2 kananmunaa

punaista tuoretta chiliä maun
mukaan
pala inkivääriä
2–3 valkosipulinkynttä
pieni kukkakaali
4 lehteä kiinankaalia tai valkokaalia
1 l Ramenlientä

200 g nuudelia

Valmistus

noin 30 min

Ota broilerit huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Mausta suolalla ja currymausteseoksella. Paista paistinpannulla keskilämmöllä rintafileet kypsiksi. Varo ylikypsentämistä.

Keitä kananmunia 6 minuuttia, jäähdytä ja kuori.

Hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Lohko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kiinankaalin tai valkokaalin lehdet.

Kuullota öljyssä chili, inkivääri, valkosipuli, kukkakaali ja kaali. Lisää ramenliemi ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kaalit ovat melkein kypsiä. Lisää suolaa maun mukaan ja tarkista maku.

Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin. Leikkaa rintafileet viipaleiksi ja puolita kananmunat. Asettele rintafileet ja kananmunan puolikkaat päälle. Kauho kiehuvaa lientä päälle. Ripottele pinnalle runsaasti seesaminsiemeniä ja nauti.

VINKKI

Kaupasta saa myös valmiina kypsää kananfileetä. Rameniin sopii hyvin esimerkiksi Vuolu kanafileesiivut.

Voit tarjota kuuman liemen, lisäkkeet ja tuliset mausteet erikseen. Näin kaikki voivat sekoittaa kulhoon haluamansa maut.