Reseptejä paahdetulle lihaliemelle. Ohjeet nopean peruna-jauhelihapaistoksen ja makkara pot-au-feun kokkaamiseksi. Tästä ei paljoa lihasoossit enää parane!

Nopea peruna-jauhelihapaistos

Ainekset

4 annosta

1 sipuli
8 kypsää keskikokoista perunaa
4 kpl tomaatteja

2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
vastajauhettua mustapippuria suolaa

1/2 rkl hienonnettua rosmariinia
t ai 1 tl kuivattua rosmariinia
5 dl Paahdettua lihalientä

2 dl juustoraastetta

Valmistus

noin 30 min

Säädä uuni 220 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi kypsät perunat sekä tomaatit.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista sipuli sekä jauheliha kahdessa erässä.
Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Laita jauheliha voideltuun uunivuokaan.

Ruskista kevyesti perunat ja kaada lihaliemi pannulle. Kiehauta ja mausta suolalla sekä rosmariinilla.

Kaada perunat liemineen jauhelihan päälle ja sekoita. Lado päälle tomaatit ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Laita uuniin 15 minuutiksi kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Nauti raikkaan salaatin kera.

VINKKI:

Tähän ruokaan voit käyttää kaikkia kypsiä kasviksia, broileria, kinkkua ja makkaraa.

Kaupan pakastealtaasta löytyy myös valmiita pakaste perunasuikaleita ja perunaviipaleita.

Reseptejä paahdetulle lihaliemelle. Ohjeet nopean peruna-jauhelihapaistoksen ja makkara pot-au-feun kokkaamiseksi. Tästä ei paljoa lihasoossit enää parane!

Makkara pot-au-feu

Ainekset

4 annosta

400 g erilaisia makkaroita oman maun mukaan

1 punasipuli lohkoina
8 valkosipulinkynttä
200 g lanttua
1 porkkana
8 pientä kiinteää perunaa
100 g varsikukkakaalia
2 varsisellerin vartta
2 rkl öljyä

1 tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
½ tl timjamia
4 dl Paahdettua lihalientä

Sinappi-piparjuurikastike:
1 dl ranskankermaa
1 tl Dijon-sinappia
2 tl piparjuuritahnaa
¼ tl suolaa
½ tl sokeria

Valmistus

noin 30 min

Kuori ja paloittele sipulit, juurekset sekä perunat. Halkaise varsikukkakaalit pituussuunnassa. Huuhtele ja viipaloi varsisellerin varret.

Laita uuni 250 asteeseen.
Paloittele makkarat ja pane ne reunalliseen, laakeaan uunivuokaan.

Paahda makkarat uunissa kauniin ruskeiksi.
Kääntele makkaroita niin ne ruskistuvat tasaisesti. Säädä uuni 220 asteeseen.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista kasvikset kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja kuullota muutama minuutti.

Lisää lihaliemi ja hauduta 5 minuuttia.
Tarkista maku ja kaada vuokaan makkaroiden päälle.
Lisää vuokaan kukkakaali ja varsiselleri. Laita uuniin 10 minuutiksi kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Sekoita kastikeainekset ja tarkista maku.
Nauti ruoka sinappi-piparjuurikastikkeen ja leivän kera.