Broileria ja lehtikaali-riisiä

Ainekset

4 annosta

400 g broilerin rintafileetä
suolaa
1 rkl sitruunamehua
8 viipaletta pekonia

1 sipuli hienonnettuna
100 g lehtikaalia
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 dl tummaa riisiä
½ tl jauhettua maustepippuria
1–1½ tl suolaa

5 dl Ö Luomu kanalientä
2 dl kuohukermaa tai kookoskermaa

1 dl juustoraastetta

Valmistus

noin 40 min

Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Puolita fileet pituussuunnassa. Mausta broilerin rintafileet suolalla ja sitruunamehulla. Jätä huoneenlämpöön odottamaan valmistusta.

Kuori ja hienonna sipuli. Ruodi lehtikaali ja revi paloiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat.

Kuumenna öljy matalassa paistokasarissa. Lisää riisi sekä sipuli ja anna paahtua hetki. Sekoita joukkoon lehtikaali ja porkkanat. Hauduta muutama minuutti sekoittaen.

Lisää kanaliemi, kerma ja mausteet. Anna hautua kannen alla, miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia. Sekoita välillä, kunnes riisi on melkein kypsää. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Laita seos voideltuun uunivuokaan.

Kuumenna paistinpannu ja ruskista broilerin rintafileet kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Painele fileet vuokaan, hieman riisin sisään.

Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia kunnes broileri on kypsää.
Anna maun ja rakenteen vetäytyä pyyhkeen alla noin 10 minuuttia ennen ruokailua. Nauti raikkaan salaatin kera.

VINKKI:

Voit tehdä ruoan myös kananpojan suikaleista ja leikata pekonin suikaleiksi, ruskista ja sekoita riisin sekaan.
Kokeile reseptiä myös kookoskermalla.