Reseptejä sieniliemestä. Ohjeet herkkusienihärälle ja lohi-sienikeiton kokkaukseen.

Herkkusienihärkä

Ainekset

4 annosta

2 rkl öljyä
400 g naudan paistisuikaleita
tai minuuttisuikaleita

200 g herkkusieniä
1 sipuli
2 tl rouhittua viherpippuria
½ tl suolaa
2 tl Dijon-sinappia

4 dl Sienilientä

Lisäke:
200 g grillipaprikoita
tai 1 vihreä paprika

Valmistus

noin 40 min

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista lihat kolmessa erässä kauniin ruskeiksi.

Ruskista sienet ja lisää hienonnettu sipuli.

Lisää viherpippuri, suola, Dijon-sinappi ja ruskistetut lihasuikaleet. Sekoita joukkoon sieniliemi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia kunnes liha on kypsää.

Grillaa tai paista paprikat pannulla.

Nauti paprikoiden kera ja lisäkkeeksi sopii perunat, pasta tai riisi.

Reseptejä sieniliemestä. Ohjeet herkkusienihärälle ja lohi-sienikeiton kokkaukseen.

Lohi-sienikeitto

Ainekset

4 annosta

2 rkl öljyä
1 pieni pala purjoa
1 pieni fenkoli
2 porkkanaa

100 g suppilovahveroita,
mustatorvisieniä tai siitakesieniä
viipaleina
suolaa
1 laakerinlehti
8 kokonaista maustepippuria
1 l Sienilientä

100 g babypinaattia
300 g tuoretta kirjolohta

½ dl tilliä hienonnettuna

Valmistus

noin 30 min

Huuhtele ja suikaloi purjo sekä fenkoli.
Kuori ja suikaloi porkkana.
Viipaloi tai hienonna sienet.
Suikaloi kirjolohi.

Kuullota öljyssä kasvikset ja sienet.
Mausta suolalla, lisää laakerinlehti ja maustepippurit.

Sekoita sieniliemi joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

Lisää pinaatti ja kirjolohisuikaleet ja anna hautua kannen alla muutama minuutti. Tarkista maku.

Lisää tilli juuri ennen tarjoilua ja nauti.