Kesäkurpitsa-vuohenjuustokeitto
Ainekset
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
4 perunaa
500 g kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
1 tl kuivattua timjamia
2 tl suolaa
8 dl Paahdettua kanalientä
200 g vuohenjuustoa
1 ruukku basilikaa
vastajauhettua mustapippuria
Valmistus
Kuori ja paloittele sipulit ja perunat.
Paloittele kesäkurpitsa.
Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota kasvikset. Mausta timjamilla sekä suolalla ja kuullota vielä hetki.
Lisää kanaliemi, hauduta miedolla lämmöllä kasvikset täysin kypsäksi.
Viipaloi joukkoon vuohenjuusto ja basilikan lehdet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä.
Mausta pippurilla ja tarkista maku.
Nauti maalaisleivän kera.
Kananpoika-kvinoa
Ainekset
300–400 g vihreää parsaa
tai parsakaalia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl currymausteseosta
1 tl suolaa
8 dl Paahdettua kanalientä
4 dl kvinoaa
1 rkl öljyä
400 g broilerin jauhelihaa
tai broilerin suikaleita
½ tl suolaa
20 kpl kirsikkatomaatteja
Herneen versoja
tai ½ dl hienonnettua persiljaa
Curryjogurtti:
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl currymausteseosta
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl sitruunamehua
Valmistus
Valmista ensin curryjogurtti. Sekoita ainekset ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.
Kuori parsat tarvittaessa ja paloittele.
Tuore parsa on rapeaa kuorineen. Vanhetessa parsaan tulee paksu kuori, silloin se pitää kuoria. Jos käytät parsakaalia, paloittele se nupuiksi.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja curry. Lisää kanaliemi ja suola. Kiehauta liemi ja lisää huuhdeltu kvinoa joukkoon koko ajan sekoittaen. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita välillä, kunnes kvinoa on kypsää.
Ruskista broilerin jauheliha tai -suikaleet kevyesti öljyssä paistinpannulla ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon parsat ja kirsikkatomaatit ja hauduta kunnes parsat ovat melkein kypsiä.
Sekoita kvinoa joukkoon ja tarkista maku.
Nauti curryjogurtin kera.
Broileria ja lehtikaali-riisiä
Ainekset
400 g broilerin rintafileetä
suolaa
1 rkl sitruunamehua
8 viipaletta pekonia
1 sipuli hienonnettuna
100 g lehtikaalia
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 dl tummaa riisiä
½ tl jauhettua maustepippuria
1–1½ tl suolaa
5 dl Paahdettua kanalientä
2 dl kuohukermaa tai kookoskermaa
1 dl juustoraastetta
Valmistus
Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Puolita fileet pituussuunnassa. Mausta broilerin rintafileet suolalla ja sitruunamehulla. Jätä huoneenlämpöön odottamaan valmistusta.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruodi lehtikaali ja revi paloiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat.
Kuumenna öljy matalassa paistokasarissa. Lisää riisi sekä sipuli ja anna paahtua hetki. Sekoita joukkoon lehtikaali ja porkkanat. Hauduta muutama minuutti sekoittaen.
Lisää kanaliemi, kerma ja mausteet. Anna hautua kannen alla, miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia. Sekoita välillä, kunnes riisi on melkein kypsää. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Laita seos voideltuun uunivuokaan.
Kuumenna paistinpannu ja ruskista broilerin rintafileet kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Painele fileet vuokaan, hieman riisin sisään.
Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia kunnes broileri on kypsää.
Anna maun ja rakenteen vetäytyä pyyhkeen alla noin 10 minuuttia ennen ruokailua. Nauti raikkaan salaatin kera.
VINKKI:
Voit tehdä ruoan myös kananpojan suikaleista ja leikata pekonin suikaleiksi, ruskista ja sekoita riisin sekaan.
Kokeile reseptiä myös kookoskermalla.
Broileri-kasviskeitto
Ainekset
2 rkl öljyä
400 g broilerin jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 isoa kiinteää perunaa
2 porkkanaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
jauhettua mustapippuria
1 l Paahdettua kanalientä
1 pieni paprika
200 g herneitä
ruohosipulia tai yrttejä
Valmistus
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuori ja paloittele kasvikset.
Valitse kannellinen laakea paksupohjainen kattila tai paistokasari.
Kuumenna öljy ja ruskista siinä kevyesti broilerin jauheliha. Lisää sipulit, perunat, porkkanat ja mausteet. Kuullota hetki ja sekoita kanaliemi joukkoon.
Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Tarkista maku, lisää paprikat sekä herneet ja kiehauta. Ripottele pinnalle ruohosipulia tai yrttejä ja nauti keitto maalaisleivän kera.
VINKKI
Jos haluat maittavan ruoan nopeasti, laita keittoon pakastekasviksia ja kypsää lihaa, kalaa tai papuja.