Kesäkurpitsa-vuohenjuustokeitto
Ainekset
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
4 perunaa
500 g kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
1 tl kuivattua timjamia
2 tl suolaa
8 dl Paahdettua kanalientä
200 g vuohenjuustoa
1 ruukku basilikaa
vastajauhettua mustapippuria
Valmistus
Kuori ja paloittele sipulit ja perunat.
Paloittele kesäkurpitsa.
Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota kasvikset. Mausta timjamilla sekä suolalla ja kuullota vielä hetki.
Lisää kanaliemi, hauduta miedolla lämmöllä kasvikset täysin kypsäksi.
Viipaloi joukkoon vuohenjuusto ja basilikan lehdet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä.
Mausta pippurilla ja tarkista maku.
Nauti maalaisleivän kera.
Kananpoika-kvinoa
Ainekset
300–400 g vihreää parsaa
tai parsakaalia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl currymausteseosta
1 tl suolaa
8 dl Paahdettua kanalientä
4 dl kvinoaa
1 rkl öljyä
400 g broilerin jauhelihaa
tai broilerin suikaleita
½ tl suolaa
20 kpl kirsikkatomaatteja
Herneen versoja
tai ½ dl hienonnettua persiljaa
Curryjogurtti:
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl currymausteseosta
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl sitruunamehua
Valmistus
Valmista ensin curryjogurtti. Sekoita ainekset ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.
Kuori parsat tarvittaessa ja paloittele.
Tuore parsa on rapeaa kuorineen. Vanhetessa parsaan tulee paksu kuori, silloin se pitää kuoria. Jos käytät parsakaalia, paloittele se nupuiksi.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja curry. Lisää kanaliemi ja suola. Kiehauta liemi ja lisää huuhdeltu kvinoa joukkoon koko ajan sekoittaen. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita välillä, kunnes kvinoa on kypsää.
Ruskista broilerin jauheliha tai -suikaleet kevyesti öljyssä paistinpannulla ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon parsat ja kirsikkatomaatit ja hauduta kunnes parsat ovat melkein kypsiä.
Sekoita kvinoa joukkoon ja tarkista maku.
Nauti curryjogurtin kera.