Marokkolainen porkkana-linssikeitto, vegaani

Ainekset

4 annosta

4–5 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
1 pieni paprika
2 rkl öljyä
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
pala tuoretta chiliä maun mukaan
1 tl suolaa

8 dl Paahdettua juureslientä
2 dl kookoskermaa
2 dl punaisia linssejä

paahdettuja kookoslastuja

Valmistus

noin 30 min

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli.
Lohko paprika.

Kuullota porkkanat, sipuli, paprika ja mausteet öljyssä. Mausta suolalla ja kuullota vielä hetki.

Lisää juuresliemi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
Lisää linssit ja hauduta vielä 10 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja ohenna tarvittaessa juuresliemellä. Tarkista maku.

Annostele lautasille ja ripottele pinnalle paahdettuja kookoslastuja.
Nauti maalaisleivän kera.