Reseptit villiriistaliemestä. Ohjeet kylmäsavuporopyöryköiden kokkaukseen riistakastikkeessa ja mestätstäjän kaalipaistokseen.

Kylmäsavuporolla maustetut lihapyörykät riistakastikkeessa

Ainekset

4 annosta

300–400 g vihreää parsaa
tai parsakaalia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl currymausteseosta
1 tl suolaa
5 dl Ö Villiriistalientä

2 tl hunajaa
½ tl suolaa

Kylmäsavuporolla
maustetut lihapullat:
1 rkl öljyä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
50 g kylmäsavuporo rouhetta
1 dl smetanaa
Paistamiseen voita ja öljyä

Valmistus

noin 40 min

Sulata voi kattilassa ja lisää jäiset puolukat ja timjami. Painele puolukoiden rakenne rikki ja anna lämmetä kunnolla. Sulata joukkoon aurajuustomuru ja lisää vehnäjauhot.

Lisää villiriistaliemi koko ajan sekoittaen. Lisää loput aineet ja hauduta noin 10 minuuttia. Siivilöi ja tarkista maku.

VINKKI

Tämä kastike sopii kaikille riista- ja liharuoille.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa ja jäähdytä.

Yhdistä lihapulla-ainekset ja pyöritä lihapyöryköiksi.

Paista pyörykät paistinpannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

Vaihtoehtoisesti voit paistaa pyörykät uunipellillä uunissa 250 asteessa noin 10–15 minuuttia kunnes ovat kypsiä.

Nauti pyörykät villiriistakastikkeen ja pottuvoin kera.

VINKKI

Voit muotoilla tästä taikinasta pihvejä tai murekkeen.
Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa alatasolla, noin 25–30 minuuttia kunnes mureke on kypsä.

Reseptit villiriistaliemestä. Ohjeet kylmäsavuporopyöryköiden kokkaukseen riistakastikkeessa ja mestätstäjän kaalipaistokseen.

Metsästäjän kaalipaistos

Ainekset

4 annosta

800 g kaalia
2 porkkanaa
400 g perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

100 g sieniä, tuoreita tai pakastettuja
2 rkl voita
1 pussi (270 g) poronkäristystä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl rosmariinia
vastajauhettua mustapippuria
2 tl suolaa
5 dl Ö Villiriistalientä

puolukoita

Valmistus

noin 60 min

Hienonna kaali. Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi tai hienonna sienet.

Ruskista voi isolla, kannellisella paistinpannulla tai valurautapadassa ja lisää poronkäristysliha.

Käristä liha ja lisää pannulle kaali, porkkanat, perunat ja sipulit. Kuullota hetki ja lisää mausteet ja villiriistaliemi. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa noin 30 minuuttia kunnes kasvikset ja liha on kypsää.

Nauti puolukoiden kera.

VINKKI

Tähän reseptiin sopii kaikenlainen riista.
Huomioi vain kypsymisaika erilaisia ruhonosia käytettäessä. Poronkäristysliha kypsyy nopeasti. Nopein versio tulee jauhelihasta.