Reseptejä Vege Demi-glace kastikepohjaan. Ohjeet vegaanisen intialaisen ruusukaali-papupadan ja sieni-kookoskeiton kokkaukseen.

Intialainen ruusukaali-papupata

Ainekset

4 annosta

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan
3 tl intialaista mausteseosta

2–3 porkkanaa
400 g ruusukaaleja
½ tl suolaa

5 dl Ö Vege Demi-glacea
2 dl kookoskermaa
1 prk (230g) kikherneitä
paahdettuja kookoslastuja

Valmistus

noin 30 min

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista ruusukaaleista hieman kantaa ja nuutuneet lehdet. Leikkaa veitsellä viipaleiksi.

Lämmitä pannulla oliiviöljy, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna kunnes mausteet lämpenevät ja alkavat tuoksua. Varo etteivät mausteet pala.

Lisää porkkanat sekä ruusukaalit, mausta suolalla ja kuullota hetki.

Sekoita joukkoon demi-glace, kookosmaito ja kikherneet. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen.

Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle kookoslastuja ja nauti jasmiiniriisin kera.

Reseptejä Vege Demi-glace kastikepohjaan. Ohjeet vegaanisen intialaisen ruusukaali-papupadan ja sieni-kookoskeiton kokkaukseen.

Sieni-kookoskeitto, vegaani

Ainekset

4 annosta

2 rkl öljyä
2 dl hienonnettuja sieniä,
½ l kokonaisia
1 sipuli hienonnettuna
1 tl timjamia
2 tl suolaa

6 dl Ö Vege Demi-glacea

2 dl kookoskermaa
1 dl hienonnettua basilikaa

Lisäke:
1 rkl öljyä
2 omenaa
½ dl saksanpähkinöitä

Valmistus

noin 30 min

Kuullota öljyssä sienet, sipuli ja timjami.

Mausta suolalla ja lisää vege demi-glace ja kookoskerma.

Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää basilika ja soseuta keitto.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Valmista lisäke. Kuori ja kuutioi omenat.

Rouhi saksanpähkinät.
Lämmitä öljy paistinpannulla ja kuullota siinä omenat. Lisää rouhitut pähkinät ja mausta ripauksella suolaa.

Tarjoile keiton kera.