Ainekset
4 annosta
3 rkl voita
1 dl puolukoita
3 rkl aurajuustomurua
1 tl kuivattua timjamia
½ dl vehnäjauhoja
5 dl Ö Villiriistalientä
2 tl hunajaa
½ tl suolaa
Kylmäsavuporolla
maustetut lihapullat:
1 rkl öljyä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
50 g kylmäsavuporo rouhetta
1 dl smetanaa
Paistamiseen voita ja öljyä
Valmistus
noin 40 min
Sulata voi kattilassa ja lisää jäiset puolukat ja timjami. Painele puolukoiden rakenne rikki ja anna lämmetä kunnolla. Sulata joukkoon aurajuustomuru ja lisää vehnäjauhot.
Lisää villiriistaliemi koko ajan sekoittaen. Lisää loput aineet ja hauduta noin 10 minuuttia. Siivilöi ja tarkista maku.
VINKKI
Tämä kastike sopii kaikille riista- ja liharuoille.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa ja jäähdytä.
Yhdistä lihapulla-ainekset ja pyöritä lihapyöryköiksi.
Paista pyörykät paistinpannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
Vaihtoehtoisesti voit paistaa pyörykät uunipellillä uunissa 250 asteessa noin 10–15 minuuttia kunnes ovat kypsiä.
Nauti pyörykät villiriistakastikkeen ja pottuvoin kera.
VINKKI
Voit muotoilla tästä taikinasta pihvejä tai murekkeen.
Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa alatasolla, noin 25–30 minuuttia kunnes mureke on kypsä.