Ainekset
4 annosta
800 g kaalia
2 porkkanaa
400 g perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g sieniä, tuoreita tai pakastettuja
2 rkl voita
1 pussi (270 g) poronkäristystä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl rosmariinia
vastajauhettua mustapippuria
2 tl suolaa
5 dl Ö Villiriistalientä
puolukoita
Valmistus
noin 60 min
Hienonna kaali. Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi tai hienonna sienet.
Ruskista voi isolla, kannellisella paistinpannulla tai valurautapadassa ja lisää poronkäristysliha.
Käristä liha ja lisää pannulle kaali, porkkanat, perunat ja sipulit. Kuullota hetki ja lisää mausteet ja villiriistaliemi. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa noin 30 minuuttia kunnes kasvikset ja liha on kypsää.
Nauti puolukoiden kera.
VINKKI
Tähän reseptiin sopii kaikenlainen riista.
Huomioi vain kypsymisaika erilaisia ruhonosia käytettäessä. Poronkäristysliha kypsyy nopeasti. Nopein versio tulee jauhelihasta.