Metsästäjän kaalipaistos

Ainekset

4 annosta

800 g kaalia
2 porkkanaa
400 g perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

100 g sieniä, tuoreita tai pakastettuja
2 rkl voita
1 pussi (270 g) poronkäristystä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl rosmariinia
vastajauhettua mustapippuria
2 tl suolaa
5 dl Ö Villiriistalientä

puolukoita

Valmistus

noin 60 min

Hienonna kaali. Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi tai hienonna sienet.

Ruskista voi isolla, kannellisella paistinpannulla tai valurautapadassa ja lisää poronkäristysliha.

Käristä liha ja lisää pannulle kaali, porkkanat, perunat ja sipulit. Kuullota hetki ja lisää mausteet ja villiriistaliemi. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa noin 30 minuuttia kunnes kasvikset ja liha on kypsää.

Nauti puolukoiden kera.

VINKKI

Tähän reseptiin sopii kaikenlainen riista.
Huomioi vain kypsymisaika erilaisia ruhonosia käytettäessä. Poronkäristysliha kypsyy nopeasti. Nopein versio tulee jauhelihasta.