Intialainen ruusukaali-papupata

Ainekset

4 annosta

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan
3 tl intialaista mausteseosta

2–3 porkkanaa
400 g ruusukaaleja
½ tl suolaa

5 dl Ö Vege Demi-glacea
2 dl kookoskermaa
1 prk (230g) kikherneitä
paahdettuja kookoslastuja

Valmistus

noin 30 min

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista ruusukaaleista hieman kantaa ja nuutuneet lehdet. Leikkaa veitsellä viipaleiksi.

Lämmitä pannulla oliiviöljy, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna kunnes mausteet lämpenevät ja alkavat tuoksua. Varo etteivät mausteet pala.

Lisää porkkanat sekä ruusukaalit, mausta suolalla ja kuullota hetki.

Sekoita joukkoon demi-glace, kookosmaito ja kikherneet. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen.

Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle kookoslastuja ja nauti jasmiiniriisin kera.