Pekonipasta

Ainekset

4 annosta

300 g pastaa, papupastaa
tai gluteenitonta pastaa

170 g pekonia
1 sipuli

2–3 valkosipulinkynttä
5 dl Ö Kanakermaa

suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta

ruohosipulia tai kevätsipulia

Valmistus

noin 30 min

Laita pasta kiehuman suolalla maustettuun veteen ohjeen mukaisesti, mutta vähennä keittoaikaa noin parilla minuutilla. Jätä pasta melkein kypsäksi. Näin pasta maistuu ja tuntuu suussa paremmalta.

Leikkaa pekoni suikaleiksi.
Kuori ja hienonna sipulit.

Paista ensin pekonit pannulla rapeiksi ja lisää sipulit. Kuullota hetki ja lisää kanakerma. Mausta suolalla sekä pippurilla maun mukaan ja kiehauta kastike.

Sekoita joukkoon pasta ja parmesaani. Tarkista maku, viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja nauti.

VINKKI:

Pekonin voit korvata parsakaalilla, sienillä, kypsällä kalalla tai broilerilla tai kypsillä pavuilla.